" name="artikkel_frimerke"> NRK Super | Fin Fredag | Den beste grillmaten

  • Gå til Kristines blogg.
  • Nett-TV

    Se Fin Fredag
grillaskive

Den beste grillmaten

4. november, 2012

Kristine måtte til slutt innrømme at Terjes grillede fisk vant over ostesmørbrødene.

Når Terje jåla seg til med hvitvinsdampede blåskjell og fersk sopp, krydder og grønnsaker, måtte Kristine bare innse hun hadde tapt grillkonkurransen.

Vinneren ble altså: Terjes hovedrett - fisk i folie

  • Pr. person trenger du:
    Aluminiumsfolie
    To klatter smør
    Litt pepper og salt
    Ca. 200 g hvit fisk
    Noen hvitvinsdampede blåskjell
    Gulrot
    Persillerot
    Purre
    Squash
    Fersk dill
    Noen kantareller
    Fersk champignon
    Fersk dill og estragon

Strimle gulrøtter, persillerot og purreløk. Skjær squash og champignon i tynne skiver.

Riv to ark aluminiumsfolie og legg dem oppå hverandre. Legg en god klatt smør på midten. Legg fiskefileten oppå smøret ta på pepper og salt. Legg så noen blåskjell oppå fisken og grønnsaker og sopp oppå der igjen. På toppen legger du en liten bukett dill og estragon. Avslutt med enda en god klatt smør. Brett opp sidene på aluminiumsfolien og hell over litt olivenolje før du lukker ”pakken”. Legg på bål eller grill i ca. 10 minutter, til fisken er gjennomkokt.

Kristines oppskrifter finner du under bildet.

Kristines hovedrett – ostesmørbrød

  • Pr. Person:
    Aluminiumsfolie
    To brødskiver
    2 skiver Salami eller skinke
    2 skiver Gulost
    Paprika i biter

Sånn gjør du: Kutt paprika i passende biter. Legg salami og gulost mellom brødskivene. Pakk inn i sølvfolie, pass på at du ikke griller ostesmørbrødet for lenge. Tipset fra Terje er å putte litt smør nederst (under brødskivene), så de ikke brenner seg fast.

 

Kristines dessertsmørbrød

  • Pr. person:
    Aluminiumsfolie
    To brødskiver
    Appelsin i skiver
    Marshmellows
    Melkesjokolade

Sånn gjør du: Dropp brødskivene, og del en banan i to. Legg marshmellows, sjokoladebiter og appelsin i folie sammen med bananen. Pakk inn i folie og pass på at du ikke griller for lenge. Terje ville sikkert putta smør i denne pakken også. Kristine tror det ville smakt godt sammen med en klatt vaniljeis. Etter at den er ferdig grilla, så klart.

Legg igjen en kommentar

11 kommentarer til “Den beste grillmaten”

  1. 11 år sier:

    det ser godt ut

  2. 11 år sier:

    dere er gode til å lage mat

  3. VILDE sier:

    michelle du kan jo ikkje det det er jo bgynt det er litt for sent

    kan tante taco komme til auklanshamn? det ligger i sveio kommune.
    hvist du vett kor solgry er så kjører du der. og den veien opp .litt før (etter hvist du kommer andre veien) det står et skilt der.

  4. michelle sier:

    hei eg vil bli med på barnas resturant

  5. Faika sier:

    Jeg synes begge er flinke,jeg.Håper at tantetaco kommer til Larvik.

  6. Faika sier:

    Jeg synes begge er flinke,jeg.Begges mat ser god ut.Håper at tantetaco kommer til Larvik.

  7. Anne ;) sier:

    Jeg er med å lage mat hver eneste dag jeg, og jeg syntes at alle barn bør gjøre det 😉

  8. johnny sier:

    fint bra jobba

  9. martine sier:

    førstekomentar

    deertsmørbrød

  10. malin sier:

    du er kjempe flink til og lage mat

  11. Julia sier:

    kult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Informasjon

NRK Super er NRKs kanal for barn. På denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese om og delta i aktiviteter i forbindelse med programmene.

Kontakt

Epost: info@nrk.no

Telefon: 230 47 000

Redaktør NRK Super: Hildri Gulliksen

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen